Четверг, 28.03.2024, 22:58
Приветствую Вас Гость | RSS

Детская библиотека г.Вилково

Поиск
Форма входа

Наш банер
Герб України
Герб Вилково.
Запорозький козак
Вилково
Князь Володимир
Одесская область
ПРО КОЗАКА ГОЛОТУ
Города и села
Статистика

Онлайн всего: 1
Зайцев: 1
Пользователей: 0

Рефераты

Главная » 2013 » Июнь » 27 » Реферат Срібло: характеристика і застосування
16:44
Реферат Срібло: характеристика і застосування



Запровадження

1. Виробництво срібла

2. Срібло в ювелірному справі

3. Срібло у науці й техніці

4. Срібло в монетному виробництві
Укладання

Література

срібло метал ювелірний виробництво

Запровадження



Першими металами, віднайденими і використовуваними людиною, були золото, мідь, срібло. У давнину ці метали булираспространенними і легше виявляли. Золото у природі здебільшого перебуває у металевої форми і легкораспознается за кольором і масі. Природно припустити, що золото – перший метал, який дізналися люди. Срібло важче знайти, позаяк у на відміну від золота воно рідко є усамородном вигляді. Найчастіше воно є у рудах як мінералів, що становлять хімічні сполуки (сульфіди).

Якщо жовтий колір золота в давніх людей асоціювався з сонцем, то блискучий білий колір срібла вони пов'язували з місяцем. Це позначається в назвіlunarcaustic (ляпіс) – нітрат срібла, що використовується до медицини як припікальне засіб.Появившееся пізніше латинську назвуargentums походить від латинського кореня, що означає білий і блискучий. Вродливий зовнішній вигляд срібла, високакоррозионная стійкість, що уможливлює тривале збереження у землі, мали залучати людей. Із самою давнину у Європі, і навіть на Близькому і Середньому Сході срібна посуд передавалася у спадок, а срібло багато як шматків металу і зливків служило торговим еквівалентом.

1. Виробництво срібла



З шляхетних металів срібло найширше поширений у природі. Зміст їх у земної корі удвадцятеро перевищує зміст золота і близько одно змісту металів платинової групи. Істотною є концентрація срібла у морській воді (3-10мг/т), одначе видобуток його з морів, і океанів відомими методами нині недоцільна.

Срібло на відміну золота рідко є усамородном вигляді. Основними мінералами срібла, мають економічне значення, є:аргентитAg2S;кераргирит AgCl;пираргиритAg3SbS3;пруститAg3AsS3;стефанитAg5SbS4;бромиритAgBr;иодиритAgI.

Срібло потроху міститься у золотих, мідних, свинцевих і цинкових рудах, куди нині припадає приблизно 2/3 світового видобутку первинного срібла.

Найбільш ранні розробки великих родовищ проводили уКаппадосии, у Східній частини Малої Азії, очевидно, в четвертому тисячолітті е. Є свідчення про високорозвиненою цивілізації у районі у третій тисячолітті до зв. е., де на кількох рівні перебувало ювелірне справу і обробка металів. До 2000 р. е. чи трохи згодом срібло експортувалося вАссирию існувала стала колонія месопотамських купців, завданням яких неможливо було розвиток торгівлі. Усе це дає підставу укласти, що четвертому тисячоліттю е. видобуток срібла у тих районах з допомогою лісових пожеж відійшла до минулого і поступилося місцем серйозним гірничодобувним операціям спочатку у відкритих родовищах, та був й у шахтах. Згодом гірнича справа поширилося Схід. Близько 500 р. е. почалася розробкасеребряно-свинцових руд у Греції на знаменитихЛаурионских рудниках. Процес обробки руди перебував у наступному: руду змаліли із жовтою водою, змішували з кухонної сіллю, додавалиобожженние мідні і залізні сульфіди, і навіть певна кількість ртуті. Отриману в такий спосіб масу за кілька днів утоптували мули назамощенном дворі. Через війну срібло відновлювалася іамальгамировалось.Амальгаму потім збирали та випарювали, а зливкикупелировали (окислювальна плавка, коли він окисли неблагородних металів усмоктуються пористимподом печі, а металеве срібло залишається наподу печі).

Зі збільшенням кількості видобутого срібла удосконалювалася технологія його видобування нафти й очищення. У 1752 р. академікУ.Х.Сальхов запропонував розділяти золото і срібло азотної кислотою. Далі були відкрито, що золото і срібло добре розчиняються в слабких водних розчинах лужних ціанідів. Доведеноускоряющее дію повітря на розчинення золота і срібла і можливість їх осадження неблагородними металами. У 1802 р. французд,Арсе винайшоваффинаж срібла сірчаної кислотою. У процесі неочищене срібло розчиняють в киплячому мідномукупоросе, золото осаджується дно якої, а срібло відновлюється до металу міддю чи залізом. Цей процес відбувається був дужераспространен о 19-й столітті, та був був витіснений електроліз.Электролизом у ванні з розведеним розчином нітрату срібла з неочищеного срібного анода отримали кристалічний срібло чистотою 99,9%.

Подальший розвиток металургії срібла пов'язані з відкриттям двох нових процесів виплавки свинцевих руд. Перший грунтується на виборчої кристалізації срібного сплаву, що містить свинець. Другий, грунтується на обмеженою розчинності цинку в свинець й уміння цинку давати з сріблом хімічні сполуки, які спливають разом із надлишком цинку на поверхню ванни як піни. Тобто, якби розплав остудити до температури початку кристалізації, то першу чергу почнуть виділятися кристали чистого срібла, свинець ж концентрується на більшлегкоплавкой, не встигла затвердіти частини сплаву. Поділяючи ці частини, можна було одержати зливок з великим змістом срібла. Далі йдеокислительное плавлення отриманого зливка. Під час цього процесу свинець та інші неблагородні метали окислюються киснем, подаваним в піч, і їдуть у вигляді розплавленою окису. У цьому зміст срібла в зливку зростає до 90%. Для отримання чистого срібла такий зливок йде нааффинаж.

2. Срібло в ювелірному справі



Срібло – м'який і пластичний метал, легко споживач, піддаючись обробці, але це не має достатньоїтвердостью. Тож у ювелірному справі застосовуються сплави срібла з міддю, добре поєднують міцність і пластичність, здатність змінювати структуру внаслідок термообробки і мають гарний зовнішній вигляд.

Вироби найпростіших форм отримують плавкою і виливком в ливарні форми.Литье повиплавляемим моделям було відомо ще Київської Русі. З лляних чи вовняних шнурків, просякнутих воском,виплетали модель. Її обливали рідким розчином глини і післяотвердевания форми вісквитапливали, а шнурки випалювали. У спустошену глиняний форму заливали метал.

Більше складні ювелірні вироби заходилися робити штампуванням, доповнюючи їхчернением.Чернение застосовується виключно під час роботи з сріблом. У цьому вирізаний малюнок заповнюють порошком з сплаву срібла, міді, свинцю, перемішаного із сірою. Цей порошок потім розплавляють і після остигання полірують. Через війну виступають найтонші темно-сірі лінії малюнка. Мистецтвочернения відомо з часів Стародавнього Риму. Близький до цього ефект дає виборче потемніння поверхні срібла при обережне заподіяннісульфидного реактиву.

Срібні вироби іноді прикрашають емаллю.Эмалирование одержало стала вельми поширеною у Стародавній Греції та Римі, де їх у основному використовували для прикраси золотих і мідних виробів. У європейських музеях можна зустріти зразки античних виробів із срібла, покритих емаллю. Їх унікальність пояснюється поганим зчепленням емалі з поверхнею срібла і її низькою стійкістю.

З моменту, як навчилися отримувати великі зливки, срібло почали застосовувати у виробництві виробів на приготування, зберігання, сервірування та споживання їжі і напоїв. Вже епоху Стародавнього Риму срібна посуд поширили у вищому світі. Церква також розпочала використовувати цей метал для прикраси монастирів і храмів, а срібні судини почали застосовувати при причасті та інших церковних обрядах. З появою гільдій і їм спілок срібло використовують виготовлення відзнак, як-от булава. З'явилося дуже багато нових предметів: ложка, вона до ужиток у Європі у вісім столітті, сільнички, кубки і чаші.Веком пізніше з'явилася тарілка, спочатку як спеціальної посуду, де подавали фрукти. На початку 16 століття Італії набули поширення виделки. Наприкінці 16 століття з'явилась високі пивні гуртки з кришкою, чаші і ковші для пуншу,канделябри, щипці зі зняттям нагару, ножиці для різання фруктів, бирки для вина, судки, набори для приправ, чайні і кавові сервізи, чаші длясполаскивания пальців після десерту,ведерки для охолодження провина, і багато іншого. Тривалий час срібні сервізи залишалися привілеєм багатих і тільки з середини 19 століття, з недостатнім розвиткомгальваностегии столове срібло стала доступною ширшим масам населення.Серебряное покриття,нанесенное на очищену основу з некоштовного металу, значно знизило вартість їдальні посуду.

3. Срібло у науці й техніці



>Гигиеничность срібла і його стійкість до кислотам, які мають їжі, привели медиків висновку, що срібло можна вводити у людський тіло і полишати її там без будь-яких хворобливих наслідків. Упродовж багатьох століть хірурги використовували тонкі срібні платівки після трепанації черепа, срібні зволікання задля унеможливлення усуненняпереломленних кісток і дренажні трубки.Амальгаму срібла застосовували в зуболікарської практиці для пломбування зубів.

Серед перших предметів, що ще на туалетному столику, було звісно дзеркало. Спочатку цьому виступала просто полірована пластина чи диск з срібла. Однак у 14 столітті у Венеції з'явилося досконаліший дзеркало, одержуване накладенням амальгами олова на скло. Весь світ користувався виробами, виготовленими подібним чином. Однак у 1855 року французький ученийПтижан відкрив спосіб отримання довговічною плівки металевого срібла на склі відновленням з розчину нітрату срібла з допомогою винної кислоти і її солей. Тоді ж розробили методи нанесення срібла на поверхню неметалевих речовин: випаровування в вакуумі і розбризкування під впливом електричної дуги.

Попри цінні властивості срібла, щоб забезпечити йому широке промислове застосування, попит на срібло наприкінці 19 століття значно відставав пропозиції. Мідь цілком задовольняла вимогам зародження електротехнічній промисловості, мало використовувалася пайка, в зародковому стані перебувала фотографія. О 20-й столітті споживання срібла також довгий час відставало з виробництва. У 30-х роках витрата на промислові потреби становить лише світового виробництва. Але напередодні Другої світової війни були призвані, розроблено нові технічні засоби, з'явилися нові галузі техніки і різноманітні види зброї. Так, розвиток ракетної техніки, підводного флоту, торпед, керованих снарядів зажадало використання нових малогабаритних джерел струму, які мають високими розрядними характеристиками. Було освоєно промислового виробництвасеребряно-цинкових акумуляторів, а пізнішесеребряно-кадмиевих, і навіть первинних джерел струму. У на період другої Першої світової через брак міді міднітокопроводящие шини наелектролитних заводах було замінено срібними.

Багато срібла йде на виготовленняприпоев для пайки різних металів і сплавів. Срібніприпои утворюють міцні і пластичніспаи, стійкі до ударам і вібраціям.Соединения, паяні цимиприпоями, не втрачають міцності при низьких температурах; сполуки, паяні спеціальнимижаропрочнимиприпоями, можуть працювати до500оС.. Висока стійкість до окислювання забезпечила срібнимприпоям широке використання у авіаційної, і космічної промисловості, а хороша електропровідність – в електротехніці.Каталитические властивості срібла застосовуються в хімії і при отриманні низки речовин, яке хімічні властивості зумовили використання цього металу під час виробництва судин для зберігання агресивних рідин.

4. Срібло в монетному виробництві



Донедавна срібло займало чільне місце у монетних системах більшості країн. Є свідчення те, що у старовинному Єгипті головними знаряддями грошового обороту були мідь і золото, а Аравії срібло було дорожче золота вдесятеро. З розвитком техніки срібло стало добуватися багато, ніж золото. Тому срібло міцно посіло друге місце торгувати як еквівалент обміну, оскільки що розвивається товарообіг вимагав великої кількості металу. Втім, доля цих металів на різних роботах дуже розрізнялася. У Ассирії та Вавілоні срібло як зливків і каблучок, прийнятих щодо маси, булараспространенним засобом товарообігу. У Стародавню Грецію почали карбувати гроші з золота, але незабаром перейшли на розрахунки сріблом. При царяДарии у Перській державі панувало золото, але вже настав при Александра Македонського знову починає виявляти перевагу срібло.

Спершу торгівлі на ролі еквівалента обміну застосовували зливки чи шматки металу неправильної форми, потім для зручності рахунку використовують плоскі шматки. На території Київської Русі з давніх часів мав ходіння римськийдинарий, потім завезені зі Сходудирхеми і драхми. У 11 столітті змінюють їм прийшли західноєвропейські монети. У Росії її був власної сировинної бази, й випуск власних монет грунтувався наперечеканке іноземної монети. Ця обставина вдарило по технології монетного виробництва: замість загальноприйнятоїрасковки в листок і вирубки гуртків, у Росії монети робили зтянутой дроту.Проволоку різали на мірні стовпчики суворо певній маси, їх розплющували. Через війну виходили гуртки неправильної форми, однак це технологія дозволяла уникати великої кількості відходів, неминучих при вирубування гуртків із листя. Ці гуртки відпустили в звернення під назвою карбованець.

О 18-й столітті поруч із срібної повноправне місце у зверненні зайняли мідні і золоті монети. Золото, завдяки велику кількість, що надійшов із Америки, набуває щодо ширше поширення, але сягає панування лише у грошової системи Англії. У інших країнах тримається біметалеве система.Беспримерное зростання виробництва срібла наприкінці 19 століття призвело до його знецінення. Через війну європейські країни одна одною перейшли до золотого стандарту. З скасуванням срібного стандарту ціна на срібло почала стрімко падати. Падіння ціни світовому ринку була ненадовго перервано першої світової війною, але загальне зниження цін тривало до світової кризи 1929-1932 років, коли на срібло була низька (0,78 центи за 1 грам).

У 30-х роках США ухвалено кілька законопроектів, стабілізуючих ціну на срібло і вкладених у захист інтересів промисловців, видобувних срібло. Фактично США знову повернулися добиметаллическому стандарту. Казначейство скуповувало місцеве срібло за цінами, далеко перевищують ринкову вартість. Проте американському уряду зірвалася підтримати великі гроші на срібло тому, що у ринок несподівано викидалися величезні кількості срібла з Індії, та Китаю.

Після Другої світової війни у результаті значного підвищення в різних галузях в промисловості й скорочення видобутку споживачі зіштовхнулися із нестачею срібла. Зростання ціни срібло на світовому ринку призвела до вилучати з звернення срібних монет та їх заміну біметалевими чиникелевими монетами.

У наступні роки срібло у виробництві монет у світі стало витрачатиметься тільки на карбування ювілейних і пам'ятних монет, продаж яких приносить значний прибуток державам.

Укладання



Які ж перспективи використання срібла? Історично виробництво срібла завжди значно випереджало споживання. Проте на цей час витрата срібла значно перевищує його виробництво і розрив цей з кожним роком зростає. Срібло втратила своє значення у виробництві монет, але електротехнічна і електронна промисловість зацікавлена про ширше використання срібла. Високі ціни стимулюватимуть розвідку й створення нових родовищ срібла, і навіть збільшити виробництво срібла як побічного продукту при виплавці міді, свинцю і цинку. Проте річ цілком очевидна, що на срібло нічого очікувати задоволений первинної продукцією зростає роль вторинної сировини. Високі ціни стимулюватимуть повніше вилучення срібла з промислових відходів.

Література



1. Спаський І.Г. Російська монетна система. Л., «>Аврора»,1970.

2.ПерлинИ.Л. Шляхетні метали та його замінники. Свердловськ. 1971.

3. Уткін П.І. Росіяни ювелірні прикраси. М., «Легкаиндустрия»,1970.
Просмотров: 3340 | Добавил: rusy | Теги: Реферат Срібло: характеристика і за | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
..
Праздники Украины
Праздники Украины
Погода
Прогноз погоды в Вилково » Украина
ПАВЛО ЧУБИНСЬКИЙ
Шевченко Т Г
М.Коцюбинський
ЛЕСЯ УКРАЇНКА
Іван Франко
Пришвин М.М
Вишня Остап
111


Гоголь "Вечера на хуторе близ Диканьки" - сочинение "Вечера на хуторе близ Диканьки"

Реферат: Політичний портрет М. Грушевського

Скачать Бонк - Английский шаг за шагом

Смотреть онлайн Гарри Поттер (все части)

Смотреть онлайн Сказка о царе Салтане (1966) DVDRip

Смотреть онлайн Дюймовочка (2007) DVDRip

...
Поисковый анализ сайта
Besucherzahler russian brides interesting marriage foreign men
счетчик посещений

Copyright MyCorp © 2024